При инцидента в завод "Миджур" загинаха 15 души

 

Навършва се една година от трагедията в Горни Лом, която отне живота на 15 души. В памет на загиналите днес ще бъде отслужена панихида. На 1 октомври миналата година точно в 17.00 часа в завод "Миджур” избухна мощен взрив. 13 мъже и две жени, които са обезвреждали мини, загинаха.

 
Виновни за фаталния инцидент обаче засега няма, а част от близките на загиналите ще съдят държавата. От прокуратурата във Видин все още чакат заключението на комплексната взривотехнична експертиза, която трябва да каже каква е причината за експлозията и какви са били взривовете в склада.

 

Със сълзи на очите, тази сутрин на метри от взривения цех почернените семейства и колеги на загиналите поднесоха венци и цветя. В памет на 13-те мъже и две жени беше отслужена и панихида. Собственикът на завода Валери Митков, който изгуби сина си при взрива, не присъства.

 

До този момент никой от близките на загиналите не е допуснат до взривения цех. Все още в завода има и близо 200 хиляди неутилизирани мини. А от прокуратурата във Видин чакат заключението на комплексната взривотехнична експертиза, която трябва да каже каква е причината за взрива и какви са били видовете взрив в склада.