Основната интрига след края на изборите се оказа между ГЕРБ и Реформаторите

 

Основната интрига след края на изборите се оказа между ГЕРБ и Реформаторите. Премиерът Бойко Борисов дори поиска извинение от представител на Реформаторския блок. Размениха се и обвинения в купуване на гласове. Основната причина за гнева на Бойко Борисов на вчерашната пресконференция беше загубата в Плевен. 

 

"За Плевен положих огромни усилия да загубим този град, заради което ми се сърдят съпартийците, но го направих заради толерантността”, коментира Борисов.

 

"Хората не са крепостни. Да оставим сравненията с миналото. Не сме в ситуация на две империи, които плячкосват един град, нито пък сме в ситуация в Средновековието, когато можем да кажем на хората къде да насочат своя глас. Напротив, плевенчани са достойни хора, които мислят и знаят как да бъде управляван града им”, заяви в „Здравей, България” Меглена Кунева.

 

Във връзка с негативните практики на избори и нужните промени в Изборния кодекс, тя обясни, че идеята на Реформаторите е за машинно гласуване с ясни стъпки как това да се случи. Така ще се избегнат проблемите с броенето на бюлетините и отчитането на преференциалния вот.

 

"Оттук нататък трябва да се направи стабилно мнозинство в местния парламент и да започнат да се решават проблемите на Плевен", приключи темата Меглена Кунева.

 

"Тези избори показаха, че хората искат реформи и ги очакват от Реформаторския блок. Нашата голяма задача, заради която хората ни подкрепиха, е да има реформи в здравеопазването, образованието. Искам спешен разговор за антикорупцията", заяви тя.