Разкош сред „улици по вода”

Кой е казал, че трябва да отидете до Венеция, за да ѝ се насладите? В света има няколко места, които предлагат атмосферата от приказната Венеция. Едно от тях се крие в Лондон. Да, чухте добре, в Лондон! Зелен рай с подчертано изискан стил – това са каналите и малките къщички.

 

„Малката Венеция” е малък рай във вътрешността на мегаполиса. През 18 век Англия е набраздена от канали – водни магистрали, по които се транспортират търговските стоки. Дори сред построяването на железниците, каналите продължават да се използват активно. Днес все още можете да се насладите на тегленето на шлеповете. Да се разходите и дори да ловите риба. 
Двойникът на Венеция почти не фигурира в списъка на екскурзоводите. Туристите предпочитат да обиколят най-известните забележителности за малкото време, което имат. Ако имате повече обаче, непременно трябва да видите с очите си и това местенце!

 

Кафенета, кръчми, алеи, мостчета, дори зоопаркът на Лондон, е край каналите от зеленина. Животът тук кипи. Разходката с лодка не е задължителна, но ако имате време и пари, можете да опитате и това удоволствие. Няма да сбъркате!

 

В невероятно красивите лодки дори живеят хора. Точно така, цели мини къщи. С всички необходими неща за живота на един британец. Живот на вода. Всяка лодка си има име, регистрационен номер, собствена украса и запазен отличителен знак. Цветя навсякъде и тук-там по една коте, което се шмугва набързо някъде.

 

Времето тук минава неусетно, а спокойствието, което лъха е, заразително. Отбийте се и усетете сами атмосферата на „Малката Венеция”, ей така, не по италиански, а по великобритански.