Людмил Духлевски поиска 35 000 лева от строител, за да одобри част от проект

 

Полицейска акция след разследване на Нова. Шеф на плевенска фирма за строителен надзор по европроекти за милиони беше задържан с подкуп. Пред скритата камера на предаването „Разследване” надзорникът поиска 35 000 лева от строител. 

Още по темата


Людмил Духлевски трябва да одобри машини и съоръжения от строителен проект за около 3 милиона лева европейски пари. Без въпросното одобрение, изпълнителят на проекта губи над 100 000 лева - гаранция за добро изпълнение, която е внесъл в държавата.  


На срещи, заснети със скрита камера, надзорникът иска  от строителя 30% от 117-те хиляди лева гаранция, като уточнява, че парите ще дели между членовете на общинската комисия по проекта. Предлага средствата под масата да се предадат под формата на договор за консултантски услуги. А ден по-късно уточнява, че иска част от сумата – 10 000 лева, в брой.


Успоредно с разследването на Нова, по сигнал на строителя, започва да работи и „Криминална полиция”. На уговорената среща за приемането на машините в района на Севлиево, надзорникът Духлевски е хванат с 10 000 лева белязани пари. 


На надзорника вече е повдигнато обвинение за изнудване, за това, че е искал и получил 10 000 лева и от друг строител.


В момента Духлевски е задържан за 72 часа. Нова потърси позицията и на фирмата му, но от там се въздържаха от коментар.