Местан се е опитал да се еманципира и се е облегнал на турския посланик, твърди Тома Биков

 

“Аз от една година знам за напрежението между Лютви Местан и Ахмед Доган. Местан нямаше автентично влияние в партията. Той имаше влияние заради близостта си с Доган. От това, което виждам, ми става ясно, че той се е опитал да се еманципира и се е облегнал на турския посланик. Местан се е изкушил да опита да продаде ДПС на чужда държава”. Това каза в “Събуди се” политологът Тома Биков.

 

Още по темата

Журналистът Ива Николова заяви: “Може би за първи път в българската политика се случва нещо, което не е махленско, не е партийна свада, а е глобален проблем. България се намира на такава територия, на която няма как всичко това да ни подминава. Пипалата на ислямизма няма как да се спрат от една териториална граница”.

 

Депутатът Велизар Енчев изтъкна: “Доган нанася удар върху агентите на ислямистка Турция. Това, което Доган казва, не можем да го чуем от нито един друг политик в България в последните дни”.

 

Според него Местан се е ориентирал към Турция и Доган е решил да сложи точка на това.

 

“Турските служби открито вършеят в България, но българските служби няма да направят нищо, защото това ще значи край на топлите отношения между Борисов и Ердоган”, допълни Енчев.

 

Ива Николова обясни, че “всичко се случи на Коледа, защото от медиите изтече информация и те трябваше да действа бързо”.