Призовете са за принос в областта на образованието, дарителството и бизнеса

 

За първи път връчиха награди на името на братята Евлогий и Христо Георгиеви. Призовете се дават за принос към българското общество в областта на образованието, дарителството и бизнеса. На бляскава церемония бяха отличени по един от трима номинирани във всяка една от категориите.

 

В първата категория - за образование, бяха номинирани проф. Григор Горчев, проф. Христо Глушков и проф. Минко Балкански, а призът получи проф. Балкански. И тримата номинирани са направили много за различни университети, където са работили и с техни дарения са помогнали на много млади хора по примера на двамата братя Георгиеви.

 

Във втората категория - за принос към обществото чрез дарителство бяха номинирани Иван Станчев, родителите Софка и Желю Желеви на загиналата във влака София-Кардам Валерия, както и Иван Алев, а наградата отиде при семейство Желеви,

 

 

В третата категория - за бизнес бяха номинирани младежи, които са направили много с развитието на работата си за обучението на други млади хора. Номинираните бяха създателите на Софтуерния университет Христо Пенчев и Светлин Наков и Васил Терзиев, един от основателите на една от най-големите софтуерни компании у нас , а наградата отиде при Васил Терзиев.