Русия, Съединените щати и Великобритания осъдиха нападението

Не закъсняха реакциите на световните лидери за атаката в Ница. Русия, Съединените щати и Великобритания осъдиха нападението и обявиха, че единственият начин за противодействие на терора е обединението на усилията.

„Престъплението в Ница доведе до смъртта и раняването на невинни граждани, включително руснаци. То беше извършено с голяма бруталност и изключителен цинизъм. Искам отново да подчертая, че тероризмът може да бъде разгромен само с обединените ни усилия”, каза Владимир Путин, президент на Русия.

"Шокирана, натъжена и ужасена съм от атаката в Ница. Това са невинни жертви, които са празнували националния празник с роднини и приятели. Всичко сочи към терористично нападение. Трябва да удвоим усилията си за отстраняването на тези брутални убийци", заяви Тереза Мей, министър-председател на Великобритания.

"Хората по света гледат към нас. И чакат да намерим бърз и ясен начин да ги накараме да усетят, че се прави всичко възможно срещу терористичната напаст”, подчерта Джон Кери, държавен секретар на САЩ.

По темата