Тя е спечелила 46 милиона долара за 12 месеца

Дженифър Лорънс оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високо платените актриси в света за втора поредна година, съобщиха БТА и Ройтерс. Втора е Мелиса Маккартти, а трета - Скарлет Йохансон.

Дженифър Лорънс, която е звездата на поредицата "Игрите на глада", е спечелила 46 милиона долара за 12 месеца. Голяма част от тях са от хонорара й за филма "Пътници", който предстои да излезе по екраните. Сумата е брутна, преди да бъде обложена с данъци. Тя е с 11,5 процента по малка от приходите на звездата от предишната година, уточнява БТА.

Приходите на Мелиса Маккарти са 33 милиона долара - с 10 милиона долара повече от предишната година. Те са предимно от участието й в продължението на "Ловци на духове".
Скарлет Йохансон, която се изяви в блокбастъра "Първият отмъстител: Войната на героите", е на трето място с 25 милиона долара - с 30 процента по-малко от предишната година.

В челната десетка са също Дженифър Анистън с 21 милиона долара, Фан Бинбин със 17 милиона долара, Чарлийз Терон с 16,5 милиона долара, Ейми Адамс с 13,5 милиона долара, Джулия Робъртс с 12 милиона долара, Мила Кунис с 11 милиона долара и Дипика Падуконе с 10 милиона долара. 

Индийката Падуконе е единствената новодошла в списъка.Сумите са за периода от 1 юни 2015 г. до 1 юни тази година, преди да бъдат обложени с данъци.