Той е готов за консултации – с всички - политически сили, гражданско общество и новия президент

„Днешният ден е ден на избори. Аз гласувах, надявам се българските граждани да излязат масово и да гласуват. Нека го направят независимо, по съвест, мъдро, активно и нека се поздравим с легитимно избран държавен глава”, заяви президентът Росен Плевнелиев, след като упражни правото си на глас.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

За него най-важната цел, която трябва да си поставим днес, е не да се влиза в излишни сметки, а какво би могло да се случи оттук нататък.

„Лично аз още тази вечер ще се обадя на единия от двамата кандидати, който е получил доверието на народа. Още утре ще го поканя в президентската институция и то не къде да е, а в работния кабинет на държавния глава. Да започнем да работим заедно”, допълни той.

Плевнелиев беше категоричен, че запознае новия президент с всички текущи задачи и проекти. „Ще бъдем заедно и мисля, че това ще е добър сигнал и за гражданите”, заяви още той.

На страницата ни във Facebook може да следите развитието на вота с ексклузивна информация за хода на изборния ден

На въпрос има ли сили да направи нов служебен кабинет заедно с новия държавен глава, Плевнелиев отговори, че има и силите, и опита, и знанието.

„Ако през следващите дни България влезе в политическа криза, ще направя няколко важни неща. Ще спазвам Конституцията и ще намеря начин политическата криза да не се превърне в парламентарна”, заяви той и допълни, че е рано за служебно правителство.

Цялото изказване на държавния глава гледайте във видеото.