Сърбинът завоюва 67-ата си титла в кариерата

Новак Джокович спечели за втора поредна година тенис турнира на твърда настилка в Доха, Катар, информира БГНЕС.

В епичен финал, продължил 2 часа и 54 минути, сърбинът се наложи над световния номер 1 Анди Мъри с 6-3, 5-7, 6-4 и по този начин завоюва първата си титла за годината и общо 67 в кариерата. С днешния си успех Джокера записа 25-а си победа над този съперник, а освен това сложи край и на серията от 28 поредни победи за Мъри в тура.

По темата

Дългоочакваният финал започна изключително равностойно, като и двамата тенисисти печелиха своите подавания. Разковничето в първия сет дойде в осмия гейм, когато Джокович успя да пробие подаването на съперника и да поведе с 5-3. Последвалият гейм на нула гарантира и спечелването на първата част за сърбина.

Двамата продължиха епичната битка и във втория сет. Първи шанс за пробив получи Мъри в шестия гейм, но шампионът демонстрира характер и го отрази. Още в ответния гейм световният номер 2 също достигна до точка за пробив, която обаче той реализира и отново поведе в резултата. Новак бе много близо до победата, след като сервираше за мача при 5-4. Сърбинът обаче пропиля няколко мачбола и в крайна сметка бе наказан от Мъри, който изравни за 5-5, a впоследствие спечели и сета със 7-5.

В решителната трета част Джокович отново първи стигна до пробив и поведе с 4-3. Подобно на втория сет шампионът от миналата година имаше възможност да сервира за мача при 5-4. Въпреки че в началото на гейма изоставаше с 0:30, сърбинът реализира четири поредни точки и в крайна сметка се поздрави с победата.