Инцидентът стана на автомагистрала "Тракия"

Агресия на пътя. Този път жертва станаха журналисти на NOVA - репортерът Мария Милкова и операторът Огнян Пенев. Двамата бяха нападнати на магистрала „Тракия”. Нападението е станало пред очите на десетки свидетели. Нападателите са обявени за издирване.

ЖЕСТОК ПОБОЙ с метални палки и избити зъби заради клаксон (ВИДЕО)

Нападението е извършено малко след 22.00 часа снощи на 146-ия километър на магистрала „Тракия”. Двамата пътували към Стара Загора. Огнян изпреварва лек автомобил, когато го застига черна кола със затъмнени стъкла. Тя му присветва да се отдръпне от магистралата. В този момент се появява втора кола, също със затъмнени стъкла, която ги засича.

Миролюба Бенатова: Не може бизнесмени да ползват патрулките за "drink and drive"

„През цялото време се опитваха да ни изтласкат от магистралата. В следващия момент, в който те спряха, изскочиха 6-7 мъже доста едри. Започнаха да удрят по шофьорската врата. Искаха да счупят стъклото и отвориха. Нанесоха ми няколко удара в областта на лицето”, разказа Огнян Пенев.

„Аз се опитах да набера 112. В момента, в който видяха, че съм с телефон, единият го изтръгна от моята страна. Те явно се страхуваха да не сме ги записали. В този момент видях, че те вече го бият. Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти и работим в NOVA. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказа още Мария Милкова.

ЕКШЪН НА ПЪТЯ ВЪВ ВАРНА: Бой с метални тръби между шофьори (ВИДЕО)

Биячите застанали с колите си така, че спрели цялото движение по магистралата. Хората от спрелите автомобили станали свидетели на екшъна, но никой не слязъл да им помогне.

Шофьор-нарушител нападна с юмруци полицай

„Вероятно ги беше страх. Още по-абсурдното е, че спирайки така цялото движение, можеше да стане верижна катастрофа с много жертви. Спаси ни това само, че сме от NOVA. Това ги спря”, каза журналистът Мария Милкова.

Заплахи за побой след скандал на пътя (ВИДЕО)

Огнян си е извадил медицинско. Двамата с Мария от снощи до днес на обяд даваха показания в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон. Нападателите обаче все още не са задържани.

„Вече разполагаме с тяхната самоличност. Те се укриват към момента и са обявени за общодържавно издирване. Надяваме се много скоро да ги арестуваме”, обясни зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.

Репортер: Благой Бекриев

Мария Милкова е разказвач на истории и автор на десетки репортажи „с душа”. Вярва, че най-истинските герои и истории са около нас, достатъчно е да можеш да ги видиш. Търси тихите хора, онези, които рядко се появяват под светлината на прожекторите, но без много шум, с малки жестове и много упоритост, постигат големи резултати и помагат на хората около себе си.Тя е откривател на историята за "златния" физик Теодосий Теодосиев, станал известен на цяла България като учителят по физика Тео, която трогна стотици зрители и ги провокира да помогнат. Сред най-въздействащите й репортажи са още "Изоставената Кула" - разказ за 50-ина възрастни, изоставени в старчески дом, филмът "Откраднато детство", за който беше номинирана за наградите "Спасители на детството" на Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) в категория „Журналист - спасител на детството".

Тя е носител на голямата награда на конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората" за 2016 г., както и два пъти носител на наградата "Мтел медиа мастърс". Номинирана е и за Човек на годината. Мария е и един от основните автори в рубриката на NOVA „Опознай България" на „Здравей България", която дава възможност на зрителите да пътуват до малко познати любими кътчета на популярни български личности.

  Отвъд журналистиката тя е фотограф, носител е на първа награда на конкурс "Улицата и нейните състояния" в рамките на фестивала Фотофабрика и зад гърба си има вече самостоятелна изложба.Отвъд журналистиката Мария е фотограф. Рядко излиза без фотоапарата си, тъй като любимите й теми са от улицата. Носител е на първа награда на конкурс “Улицата и нейните състояния” в рамките на фестивала Фотофабрика. Когато има възможност, насочва обектива и към небето, защото е любител астроном.

Мария е завършила журналистика и езиковата гимназия в Стара Загора със специалност "френски" и "журналистика" в УНСС.

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.