Опозицията заяви, че масовите демонстрации ще продължат

Най-малко 223-ма души пострадаха при антиправителствените протести в четвъртък във Венецуела, съобщиха представители на опозиционния "Блок на демократичното единство", контролиращ парламента, цитирани от БТА.

СНИМКИ ОТ СНОЩНИТЕ ПРОТЕСТИ ВИЖТЕ ТУК

Според опозиционни представители при протестите на 19 и 20 април в страната са арестувани 585 души. Опозицията заяви, че масовите демонстрации ще продължат.

Венецуела преживява задълбочаваща се политическа криза. Причината за нея бяха решения на Върховния съд за правомощията на президента Николас Мадуро и парламента, както и забраната срещу един от лидерите на опозицията и изпълняващ длъжността губернатор на щата Миранда Енрике Каприлес да заема изборни длъжности в течение на 15 години.

От началото на месеца Венецуела е обхваната от организирани от опозицията мащабни протестни акции, които нерядко прерастват в сблъсъци с полицията и безредици.

Правителствата на девет латиноамерикански държави осъдиха новите сблъсъци между протестиращи и полиция, и призоваха венецуелските власти да вземат мерки за прекратяване на насилието. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес