"Ще продължим по този път до сформирането на ново правителство", заяви той

„Вчерашното насилие в македонския парламент бе предизвикано от Никола Груевски, Трайко Веляновски, Георге Иванов и Митко Чавков”, каза лидерът на Социалдемократическия съюз (СДСМ) Зоран Заев по повод вчерашните инциденти в парламента, при които бе ранен в главата. 

По темата

"Направихме голяма крачка с избора на председател на парламента. Ще продължим по този път до сформирането на ново правителство. Поздравявам новият председател на парламента Талат Джафери. Вчерашният ден бе тест за гражданите на Македония", каза още Зоран Заев.

"Трябва да запазим спокойствие. Служителите в държавните институции да работят съгласно законите. САЩ, ЕС и международната общност в нас виждат двигателя за връщането на демокрацията в страната. Вчера имаше опит за убийство с ясна цел и план, координиран с полицията", каза още Заев.

Според него няма и теоретическа възможност за лидерска среща, която бе поискана от президента Георге Иванов, защото има няколко ранени политици, като Зиядин Села, който е приет на лечение в болницата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.