За интересите в големите предприятия в държавата говори министър Емил Караниколов

Икономиката на държавата вече е в ръцете на юрисконсулта Емил Караниколов – директор в различни институции още от 30-годишен, а преди това юрисконсулт в Столичната община. Той започва работа в общината веднага след дипломирането си в УНСС. Оглавявал е дирекцията за регионално развитие и държавна собственост в областната администрация в София.

От 2010 г. до началото на месец май 2017 г. управляваше Агенцията за приватизацията. Част от сделките по негово време предизвикаха съмнения. Последната - за дипломатическия клуб за над 8 млн., взет от младежи с фирма с 3 лева капитал.

По темата

Името му се свързва още с продажбата на комплекса ИПК „Родина”. Подписът му стои и под приватизацията на „Булгартабак”.

„Аз съм експерт. Никога не съм бил член на политическа партия. Предложението да вляза в този кабинет е на Волен Сидеров от „Атака”.  С него се познаваме отдавна, все пак с Народното събрание съм работил 7 години. Поне 10 пъти в годината имам участие в икономическа комисия в зала, така че се познаваме”, коментира Караниколов.

И отрече да се познава лично с Делян Пеевски или той да е лобирал за неговия пост в настоящия кабинет.

Той коментира и сделките за приватизация, сключени по времето, когато е бил начело на Агенцията по приватизацията.

„Сделките не са скандални. Всички тези сделки са съобразени със закона и доказателство за това е, че Надзорният съвет към Народното събрание е одобрил тези сделки”, каза още Караниколов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.