"Тези изтребители за какво ни трябват в момента?", попита министър-председателят

"Съмнявам се, че "Грипен" са най-добрите изтребители", заяви пред журналисти министър- председателят Бойко Борисов след откриването на офиса на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в София, цитиран от Агенция „Фокус“.

ВОЕННАТА АВИАЦИЯ И ВЛАСТТА: Държавата ще купува нови изтребители

„До изтребителите ли е опряла в момента армията? Тези изтребители за какво ни трябват в момента? Първо ни трябва сухопътна техника. Такава ни е доктрината. Трябват ни кораби, изтребители. Всичко това е минимум 10 млрд. лв. Когато поставиш въпроса така: „Йок, веднага да се платят“, трябва да кажеш, ако си отговорен, откъде ще отрежеш. Спечелихме изборите, защото казахме двойно увеличение на учителските заплати. В мандата ние го правим. Патриотите казаха, че искат минималните пенсии, правим ги. Искаме много от инфраструктурните проекти да ги завършим, защото икономиката и индустрията са тези, които правят вече 4% ръст. Виждате един Пловдив, който е един от моторите в индустрията без околовръстното си шосе, вече се задъхва“, коментира Борисов.

Радев: Лобистите постигнаха своето за изтребителите (ВИДЕО)

„Тунелът под Шипка, АМ „Хемус“ - нищо не отлагаме. Изведнъж се оказа, че за един месец се смениха всички военни експерти и веднага - без въоръжението 1,5 млрд., с въоръжението - 3 млрд. Ами като извадим 3 млрд. сега, което от всичкото изброено, какви заплати, на кой ще вдигнем?. Съмнявам се, че това са и най-добрите изтребители. Затова искаме сега, има парламентарна комисия, да се направи оценка“, каза още той.

Радев: МиГ-29 не отговарят на съвременните изисквания

Премиерът добави, че като дойде тази оценка при тях, ще режат от бюджетите на другите министерства и ще дават за отбрана.

Италиански изтребители се включват в опазването на небето ни

„Да видим със 7 самолета каква отбрана толкова ще се постигне в България, каква сигурност. Ще победят във въздушен бой кои? Срещу кой ще ги изправим? Тези изтребители кои други ще свалят? Питам ви аз, не мога ли да задам един въпрос, вие сте публични медии. Като не сте експерти, и аз не съм. Затова като премиер искам да разделя и да има и за учители, и за пенсионери, и за артисти, и за военни, и за МВР, и за пожарникари, санитари, доктори. Всичките искат“, каза още Бойко Борисов.

Президентът: Изтребители, различни от „Грипен”, ще излязат по-скъпо

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.