Текстописецът и композитор остави зад себе си любими песни като "Love is in the Air" и "Friday on my Mind"

Почина австралийският музикален пионер и движеща сила зад рок динозаврите от AC/DC Джордж Йънг. Отивайки си на 70-годишна възраст, текстописецът и композитор остави зад себе си любими песни като "Love is in the Air" и "Friday on my Mind".

Той стана известен през 60-те години на миналия век с групата Easybeats, но е най-популярен с работата си за AC/DC, оставяйки следа в албуми като "Let There Be Rock", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap" и "High Voltage".

"С голяма скръб съобщаваме за смъртта на любимия ни брат и наставник Джордж Йънг. Без неговата помощ и ръководство не би имало група AC/DC. Не би могло да се намери по-добър професионален музикант, композитор, продуцент и наставник", написа групата в официалните си профили в социалните мрежи.

Джордж Йънг е роден през 1946 г. в Шотландия. Той е вторият от четирима синове в семейство, което през 1963 г. се установява в Австралия. През 1965 г. Йънг и музикантът Хари Ванда основават групата Easybeats, която просъществува четири години. През 1973 г. по-малките братя на Джордж Йънг - Ангъс и Малкълм, основават бандата AC/DC. С нея е работил и Джордж Йънг.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.