Съдът му наложи санкция за втори път

Съдът глоби лично главния архитект на София Здравко Здравков заради небостъргач - и то втори път. Той ще трябва да плати глоба от 13 000 лева на Върховния административен съд заради отказа си да задвижи процедура за строежа на 44-етажна сграда в квартал "Стрелбище".

Протест срещу планове за 43-етажен небостъргач в София (ВИДЕО)

„Сумата, която ми е наложена, е доста сериозна спрямо заплатата, която получавам. Въпросът обаче е принципен.Общият устройствен план от 2009 г. защитава терена. С поредица от съдебни решения обаче той е отменен. Според мен обаче там не трябва да се строи”, заяви в „Здравей, България” Здравко Здравков.

ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕБОСТЪРГАЧИ: Софиянци на бунт срещу строежите на високи сгради в кварталите

„Ако изпълня съдебното решение и издам акта, който ми искат, няма да се наложи да плащам глобата. Първо ще я обжалвам и ако се наложи, ще я платя”, допълни главният архитект.  

Възможно ли е „гора” от небостъргачи да закрие гледката на София към Витоша?

Той заяви, че ще продължава да се бори за градинката в "Стрелбище", защото иска да остане част от зелената система на София.

„Смятам, че ако инвеститорите проявят достатъчно разум и седнем отново на масата на преговорите, може да намерим адекватен терен и градинката да бъде запазена”, каза Здравков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.