Бели рози - музикалният елит съпричастен към жертвите на сексуален тормоз

Много музика и блясък на церемонията за наградите "Грами". 60-ото юбилейно издание на  музикалното шоу се проведе за първи път от 15 години в Ню Йорк и събра елита на музикалния шоубизнес. Големият победител стана Бруно Марс, който взе 6 награди "Грами", сред които и най-престижните – за най-добър албум на годината, за песен и за запис на годината. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

Хип хопът така и не успя да измести от върха R&B изпълнителите. С най-много номинации бяха рапъри като Джей Зи и Кендрик Ламар.

Кендрик получи пет награди "Грами", сред които за най-добра рап песен и най-добро рап изпълнение. Джей Зи обаче не получи нито една награда.

Ед Шийран получи две награди.

Кари Фишър бе отличена посмъртно с "Грами"

Канадската певица Алесия Кара беше отличена в категорията най-добър нов артист.

Кари Фишър бе удостоена посмъртно с "Грами" за аудиозаписа на спомените й от снимането на "Междузвездни войни". Посмъртно беше удостоен и легендарният Ленърд Коен.

НАЙ-ГОЛЯМАТА СРЕЩА НА ФЕНОВЕ НА "МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ" - СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Освен с блясъка на звездите от шоу бизнеса, вечерта ще се запомни със силните социални и политически изказвания и жестове. Тонът беше зададен още на червения килим, където много от звездите носеха бели рози, в знак на солидарност с движенията срещу сексуалния тормоз.

Изненада предизвика появата на Хилари Клинтън. Джеймс Кордън, който беше един от водещите, пусна запис на откъси от книгата за Белия дом по времето на Тръмп, „Огън и ярост". Те са прочетени от известни личности, сред които Хилари Клинтън, Шер, Джон Леджънд.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.