Gorillaz бяха обявени за най-добрата британска група

Големите победители от тазгодишната церемония за музикалните награди „Брит” са Дуа Липа и Стормзи.

Кари Фишър бе отличена посмъртно с "Грами"

Двамата взеха по две отличия - Дуа Липа за най-добра соло певица и за пробив, а рапърът Стормзи стана най-добър соло певец и взе наградата за най-добър албум. 

Рапърът от Източен Лондон не пропусна да отправи публично критиките си към министър- председателя на Великобритания Тереза Мей. Той изпя гневно рап-парче към нея, заради пожара в "Гренфел Тауър" в Лондон, който миналата година отне живота на 71 души. В изпълнението си Стормзи пита Тереза Мей къде са отишли парите за "Гренфел Тауър" и допълни, че случаят няма как да бъде забравен.

Бруно Марс -големият победител на наградите "Грами" 

"Gorillaz" бяха обявени за най-добрата британска група, а "Foo Fighters" - за най-добрата чуждестранна група. Отличия получиха новозеландката Ела Мария Лани Йелич-O'Конър, по-известна със сценичното си име Лорд и американският рапър Кендрик Ламар.

Ед Шийран беше номиниран в четири категории, но взе отличието само за световен успех, който се присъжда на "най-продавания" британски творец.

Лиам Галахър от "Oasis" излезе на сцената с изпълнение в памет на жертвите от самоубийственото нападение в Манчестър, по време на концерта на Ариана Гранде. Много от звездите на шоуто в Лондон носеха бели рози в знак на солидарност с жертвите на сексуален тормоз.

Наградите „Брит” се смятат за британския еквивалент на американските „Грами”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.