„Червените” надделяха с 1:0

ЦСКА постигна изключително ценна победа с минималното 1:0 в сблъсъка срещу „Левски" от 26-ия кръг на Първа лига. Победното попадение за „червените“ реализира познатият герой Фернандо Каранга, който се разписа в 84-та минута. По този начин ЦСКА запазва сериозната интрига в борбата за титлата и преследването с „Лудогорец", предаде Gong.bg.

Проливният дъжд усложни много условията на терена на стадион „Васил Левски“ по време на сблъсъка.

Футболни фенове нападнаха автобуси на противниковата агитка

Още в самото начало се образуваха големи локви, които пречеха на футболистите да правят пробиви, да се организират по-бързи контраатаки и да се стигне до по-технични отигравания. Двата отбора бяха принудени да играят с по-дълги топки. Изненадващо, но нито един от двата състава не прибегна до далечни удари, въпреки изключително тежките уловия, които затрудняваха и двамата вратари.

Единственият точен удар през първото полувреме бе отправен в очертанията на вратата на ЦСКА в 44-та минута. Станислав Костов стреля от малък ъгъл, Витаутас Черниаускас успя да се намеси и да избие в корнер. 

ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ: ЦСКА и "Левски" се изправят един срещу друг

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, а условията продължиха да бъдат изключително тежки.

През втората част имаше няколко момента на по-високо напрежение между играчите на двата отбора, в които съдията Никола Попов показа серия от жълти картони.

Победното попадение в срещата падна в 84-та минута. Тиаго Родригес центрира остро от фаул в наказателното поле на „Левски", където футболистите в синьо не успяха да изчистят топката, а Фернандо Каранга с много технично докосване вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Божидар Митрев.   

Информация: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.