Ротвайлер нахапа 6-годишно момченце в училищен двор

Детето, което беше нахапано от ротвайлер, ще бъде подложено на хирургични операции, за да се възстанови. 

"Това е най-големият кошмар, който един баща може да преживее - да види детето си, разкъсвано от някакъв звяр", заяви за NOVA бащата на пострадалото 6-годишно момченце.

Ротвайлер нахапа 6-годишно дете в София

Детето още е в болница, след като в понеделник вечерта беше нападнато от домашно куче в училищен двор в столичния квартал „Гоце Делчев”.  

"Чухме неистов вой и видяхме куче, което беше захапало дете и го размахва като парцалена кукла. Беше потресаващо", разказа за "Здравей, България" свидетел на страшната случка.

Ротвайлер нахапа 6-годишно дете в София

"Едно момче опитваше да отвори устата на животното, но то просто нахапа пръстите му и продължи буквално да яде детето", допълни друг мъж, който също е бил там.

Детето е стабилно, но е с изключително тежки наранявания. За 24 часа в IV-то РПУ са задържани собственикът на кучето и човекът, който го е разхождал. Отговорност за инцидента носи човекът, разхождал кучето в двора на училището, така че най-вероятно собственикът ще бъде пуснат от ареста на районното управление, а мярката на другия мъж ще бъде увеличена на 72 часа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.