Държавният департамент заяви, че слабото и корумпирано управление застрашава глобалната сигурност и американските интереси

Според Държавния департамент на САЩ правителствата на Китай, Русия, Иран и Северна Корея са "морално укорими", защото нарушават човешките права на своите граждани, и в резултат те са "сили на нестабилност", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

ЗАРАДИ СИРИЯ И "СКРИПАЛ": Евродепутати ще бойкотират Световното в Русия

Представяйки годишния доклад за практиките в областта на човешките права в страните по света изпълняващият длъжността държавен секретар Джон Съливан напомни, че новата Стратегия за националната сигурност на САЩ призна, че корумпираното и слабо управление застрашава глобалната сигурност и американските интереси.

Йълдъръм: Ако САЩ искат да се научат на честни избори, да дойдат в Турция

"Някои правителства са неспособни да поддържат сигурността и да задоволяват основните нужди на своите народи, а други просто не желаят", каза Съливан.

Държавите, които ограничават свободата на словото и на мирните събрания, които позволяват и извършват насилие срещу членове на религиозни, етнически и други малцинствени групи, или накърняват достойнството на личността, са морално укорими и подкопават нашите интереси, каза американският и.д. държавен секретар.

САЩ: Русия и Сирия почистват мястото на химическата атака

По думите му правителствата на Китай, Русия, Иран и Северна Корея, например, нарушават всекидневно човешките права на хората, живеещи в техните граници, и в резултат са фактори за нестабилност.

Търговската война между САЩ и Китай се задълбочава

САЩ се стремят да водят другите нации чрез своя пример в промотирането на справедливо и ефективно управление на основата на върховенството на закона и спазването на човешките права и ще продължат да подкрепят онези по света, които се борят за човешко достойнство и свобода, заяви Съливан. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.