Кметът Сергей Солянин призова гражданите да са изключително внимателни

Един човек е загинал в град Митишчи край Москва в резултат на бурните ветрове, връхлетели руската столица и Московска област, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Пламъци обхванаха мол в Москва, един човек загина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Трима души, сред които тримесечно бебе, бяха хоспитализирани днес в Москва заради рани, получени при падане на дърво, съборено от силни ветрове.В Туитър московският кмет Сергей Собянин съобщи, че броят на пострадалите в руската столица е нараснал до 12 души. Лекарите не са успели да спасят момиченцето, което е било хоспитализирано и е било в крайно тежко състояние. Изказвам дълбоките си съболезнования към родителите, допълни Собянин. 

Огнен ад в Петербург: Гори автосалон (ВИДЕО)

Според официални данни в Москва и Московска област пострадалите от влошените метеорологични условия са 20, уточни ТАСС. Московските власти предупредиха за влошаване на метеорологичните условия. В руската столица се очаква буря със скорост на вятъра до 25 метра в секунда и рязко понижение на температурата.

Един загинал при мощна експлозия в жилищна сграда в Мурманск (ВИДЕО)

Кметът на Москва Сергей Солянин се обърна към жителите с молба да бъдат изключително внимателни. В страницата си в Туитър той написа, че службите за гражданска защита са в пълна готовност. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.