ГЕРБ: Твърдо заставаме зад Емил Христов

Оставка на заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов ще поискат от БСП. Червените внасят официално искането си.

От Народното събрание се извиниха, че не пуснали хората с увреждания вътре

Причината е отказът от миналата седмица в сградата на парламента да бъдат допуснати протестиращи родители на деца с увреждания. Тогава БСП и ГЕРБ влязоха в спор, а опозицията излезе навън.

ЕКШЪН В НС: ГЕРБ и БСП в сблъсък заради децата с увреждания (ВИДЕО)

Председателят на БСП Корнелия Нинова обвини ръководството на Народното събрание в дискриминация. На следващия ден от парламентарната трибуна Емил Христов се извини на протестиращите, но беше категоричен, че в случая е имало неразбиране и изкривяване на ситуацията.

Вчера от ГЕРБ изпратиха позицията си по казуса, заявявайки, че няма да участват в „поредния измислен скандал на БСП”.

„Емил Христов вече се извини за неудобството, което бе причинено на майките на децата с увреждания миналата седмица, и категорично опроверга спекулациите на опозицията, че умишлено не ги е допуснал в парламента. Зад целия този грозен сценарий на БСП стои желанието им да изместят фокуса от успехите на Българското председателство на Съвета на ЕС и на премиера Бойко Борисов. Тъй като не могат да предложат реална алтернатива, от БСП прегърнаха подхода с измислянето на скандали като единствена възможност да попаднат в новините”, заявиха от ГЕРБ.

От Парламентарната група допълниха, че няма да се поддадат на провокация и застават зад Емил Христов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.