Жандармерия пази не само пред и на стадиона, а и на спирките на градския транспорт

„Левски” и ЦСКА играят решаващ мач. Битката е под засилено полицейско присъствие. Жандармерия пази не само пред и на стадиона, а и на спирките на градския транспорт.

Феновете бяха допускани след щателна проверка, а публиката е под зоркото наблюдение на новите 4К камери.  

Всичко това е, за да не се стигне до вандализъм като този отпреди седмица, когато бомбичка, хвърлена от запалянко, рани двама жандармеристи.

Сигурността на футболната среща започва с инструктаж на жандармеристите.

СРЕЩУ ФУТБОЛНОТО ХУЛИГАНСТВО: Какво трябва да се направи?

Седмица след като пострада на мача „Левски”-ЦСКА, инспектор Петър Иванов отново ще охранява вечното дерби.

Случката ми се е отразила дотолкова доколкото ми е нанесла някакви щети върху лицето и върху окото, иначе като психика не ми се е отразила или поне не мога да кажа, че ми се е отразила. Приемам я като част от нещата, които аз, тръгвайки на работа, съм с ясната мисъл и идея, че може да се случат, че мога по някакъв начин да пострадам”, коментира Петко Иванов, служител в дирекция „Жандармерия“.

Президентът на "Славия": Изстъпленията на стадионите граничат с терор

Заради самоделна бомбичка на мача „Левски”-ЦСКА миналата седмица окото на Гергана Зашева, също служител на жандармерията, беше оперирано. Колегите й днес я подкрепят със стикери на униформите си.

Проблемът с насилието, бомбичките и опасните предмети по стадионите е известен от години. Но ефективни противодействия засега няма, разказва старши инспектор Вергил Христов.

До 2 месеца: Внасят нов закон за хулиганството по стадионите (ВИДЕО)

„Факт е, че са доста изобретателни, факт е, че само нашите усилия не са достатъчни. Има колеги, специализирани сили, които влизат с кучета, но въпреки това намират начини да вкарват тези неща”, коментира Вергил Христов, Синдикална организация на служителите в МВР.

Перлата в короната на мерките за сигурност е автобус, който на пръв поглед не прави впечатление, но вътре е оборудван с екрани, които показват видеонаблюдението от други камери. 

Репортери: Йоана Гочева, Златина Зехирова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.