Какво разказа той за първото си влизане в съблекалнята на отбора?

Утре е специален ден за ЦСКА – червените навършват 70 години. Те ще отпразнуват юбилея си с многобройни събития в различни видове спорт, а в края на деня се очаква ефектна поява на Христо Стоичков на стадион „Васил Левски”. 

Стоичков: Роналдо може някога и да постигне нещо

В специално интервю за NOVA звездата на българския футбол се върна назад във времето и си спомни за първото си влизане в съблекалнята на ЦСКА. 

Внучката на Христо Стоичков тръгна на детска градина (СНИМКИ)

„Докараха ме до съблекалнята. Когато влязох вътре и погледнах всички, естествено, че имаше някакъв страх в мен. Бях неспокоен. Представиха ме. И в един момент Стойчо Младенов ме попита какво търся там, а аз му отвърнах, че съм дошъл да играя футбол", разказа Христо Стоичков. 

„ЦСКА винаги е било там и там ще бъде, макар че се опитват в годините да ни мачкат. Нямат шанс да ни смачкат. Тази маса не можеш да я смачкаш, защото тя е много силна и има червена кръв. Много пъти казват – ти си най-добрият футболист в историята на ЦСКА. Не е вярно. Че съм спечелил индивидуални титли – да. Но това е с помощта на моите колеги – на моите треньори, масажисти, доктори. На тези 20-30 000, които идват да ме гледат. Трябваше да се доказвам всеки ден и затова благодаря на хората, които ме подкрепяха”, каза Стоичков.

Цялото интервю на Христо Стоичков гледайте в събота в предаването „Събуди се”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.