"Сините" с официална позиция по темата

След БФС, АБРО, КРИБ и ИАБ, и футболният клуб "Левски" се обяви против законопроекта, предвиждащ рестрикции върху рекламите на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри в България.

Ето какво гласи позицията на "сините":

"До ръководството на БФС

ПОЗИЦИЯ НА ПФК ЛЕВСКИ

Уважаеми колеги,

Искаме официално да подкрепим Вашето отворено писмо, изразяващо несъгласие с планирани промени, свързани с рекламирането на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри.

КРИБ се обяви против готвени рестрикции върху лотарийните игри

Развитието на професионален футбол изисква сериозни инвестиции към поддържане и изграждане на инфраструктура, издръжка на професионални футболисти и треньори, детско-юношеска школа и необходимите поддържащи дейности, които подпомагат дейността на един футболен клуб.

БФС и клубовете се обявиха против рестрикции в рекламата на лотарийни игри

Имайки предвид, че само много малка част от приходите на професионалните футболни клубове идва от разпределението на продадени телевизионни права, ние виждаме в ограничаването на рекламирането на дейности, традиционно асоциирани със спорта, сериозна заплаха за дейността и съществуването не само на професионалния футбол, но и на спорта като цяло. Щом няма желание да се помогне, нека поне не се пречи, за да има български футбол и утре. Нека не убиваме спорта в България.

АБРО излезе с декларация за законопроекта за рекламата на хазарт

Затова напълно подкрепяме отвореното Ви писмо и се надяваме, че Вие ще защитите успешно позицията на българския футбол пред законодателната власт".

IAB България със становище за готвените промени в Закона за хазарта

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.