Те считат, че предложението за отпадане на изричната забрана за реклама, насочена към малолетни и непълнолетни не е правилно

Националната мрежа на децата с позиция за готвените промени в закона за хазарта.Те приветстват инициативата за ограничаване на рекламата за хазарт и лотарийни игри, но са притеснени от предложението за отпадане на изричната забрана за реклама, насочена към малолетни и непълнолетни.

АБРО, КРИБ и IAB с декларации за готвената забрана за реклама на хазарт

Според организацията годишните вноски за социално отговорно поведение на хазартния бизнес по идея трябва да бъдат насочени в подкрепа на млади хора. Но е необходимо ефектът от изразходваните средства да е по-видим за справяне с хазартната зависимост.

БФС и клубовете се обявиха против рестрикции в рекламата на лотарийни игри

Затова предлагат широка работна група към Спортното министерство, което разпределя тези средства.

Позиция и на Националния съвет за саморегулация. Притеснението им е, че с промените в закона ще отпадне изискването за приложението на Националния етичен кодекс, който дава допълнителна защита на зрителите от потенциално вредна реклама. Затова настояват тези текстове от закона да останат без промяна и да се предвидят санкции за тяхното неприлагане.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.