"Кое е Северна Македония? Това е Пиринска Македония", категоричен е той

"Слаб ход е, че България не участва в разговорите за името на Македония. Нас просто ни няма". Това заяви за "Здравей, България" лидерът на АБВ Румен Петков. 

Експосланик за името на Македония: Смело е да кажем, че нещата са приключени

Той определи отказа на българския премиер да се срещне с президента на Македония като "откровено слаб ход": "Отказът на Борисов да се срещне с президента ни поставя в деликатна позиция, меко казано. Ти взимаш страна с това". 

Разнопосочни реакции в парламента за отказа на Борисов да се срещне с македонски президент

Протест в Скопие срещу споразумението между Гърция и Македония

"За съжаление, ние от АБВ сме единствените, които много остро реагирахме на идеята за "Илинденска Македония", защото това е посегателство върху българската история", заяви той.

Премиерът Борисов отказа да се срещне с македонския президент (ОБЗОР)

По думите му името Северна Македония също не е приемливо: "Ние реагираме и сега против името Северна Македония. Кое е Северна Македония? Това е Пиринска Македония. И това не прави впечатление на българските институции. Това е потенциална териториална претенция към нас".  

Шефът на Областната дирекция на МВР в София подаде молба за пенсиониране

Той коментира и отстраняването на полицейското ръководство в София-област след случая с Владимир Пелов: "Много грозна постъпка от страна на вътрешния министър, защото си изми ръцете с тях. Не е виновен областният директор, виновен е министърът".  

СЛЕД СЛУЧАЯ С ПЕЛОВ: МВР освободи ръководството на София-област

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.