Състоянието им все още е критично

Шест от най-тежко пострадалите при катастрофата с автобус край Своге бяха закарани за лечение в „Пирогов”. Трима пациенти продължават да са с опасност за живота. Това каза директорът на болницата Асен Балтов.

ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ: Говори един от хората, притекли се на помощ при катастрофата край Своге (ВИДЕО)

„Поддържат се на апаратна вентилация и екипите се грижат за тях. Те са с много тежки гръдни травми. Имат и други, които са на заден план. Дренират се гръдните кошове със специални дренажи, така че да може белите дробове да се възстановят по-добре”, поясни той.

Жертвите на катастрофата край Своге станаха 17

По думите му подобна травма се развива в рамките на една седмица, така че може да се очаква всичко.

Останалите трима пациенти са в стабилно състояние. Две от пациентките имат леки гръдни контузии. В момента нямаме нужда от кръв, но винаги е хубаво да има кръводарители”, поясни Асен Балтов.

Шофьорът на преобърналия се край Своге автобус – с обвинение

Още шестима пациенти са настанени в болница „Света Анна”. Мъж и две жени все още са в реанимация. С опасност за живота е 52-годишна жена. Другите трима са стабилизирани и лечението им продължава в Клиника по хирургия и Клиника по ортопедия и травматология на болницата. Шофьорът на автобуса се намира в болница „Царица Йоанна”, а още двама души са настанени във ВМА без опасност за живота.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.