52-годишната жена с опасност за живота в болница "Света Анна" вече е стабилизирана

Ръководството на "Пирогов" даде информация за състоянието на най-тежко пострадалите при катастрофата в Своге. Шест души продължават да са на лечение там. Три от жените, които са в реанимацията в „Пирогов”, все още са с опасност за живота.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕД КАМЕРА: Разказ на жена, оцеляла в трагедията край Своге

„Все пак общото им състояние се подобрява. Все още са интубирани. Предстоят да се направят контролни рентгенови снимки и скенери”, поясни директорът на болницата проф. Асен Балтов.

„Вчера беше оперирана една от пациентките, която е с фрактура на бедрото и таза. Операцията е успешна. Тя е в реанимация и се чувства добре, контактна е. Предстои най-късно утре гръбначна стабилизация на петата пациентка, която също е контактна. Жената с лицево-челюстна травма има фрактура и на шийните прешлени, което усложнява преценката дали да бъде оперирана. Предстои това да бъде уточнено. Ако не се стигне до операция, най-вероятно тя ще бъде изписана до края на седмицата”, уточни Балтов.

Шофьорът на катастрофиралия автобус: Съжалявам! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шест души продължават да се намират в болница „Света Анна”. 52-годишната жена, която беше с опасност за живота, е стабилизирана. Във ВМА е останал само един пациент – 30-годишен мъж. Другата пациентка е изписана.

ВСИЧКО ЗА ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.