Засега задържаният се възползва от правото си да не дава обяснения пред разследващите

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьора, който блъсна и уби велосипедист във Варна. Говорителят на Окръжната прокуратура коментира, че засега задържаният се възползва от правото си да не дава обяснения пред разследващите.

„Има достатъчно свидетели”, заяви Радослав Лазаров, говорител на Окръжната прокуратура. „Имал е спътник, който описа механизма на катастрофата”, обясни още Радослав Лазаров.

Все още се очакват резултатите от пробите за наркотици.

Варна на протест заради загиналия колоездач (ОБЗОР)

Лазаров обясни, че бягството от мястото на инцидента е по-тежко наказуемо от самата катастрофа. Освен това е престъпление и фактът, че шофьорът не е оказал помощ на пострадалия.

Стана ясно още и защо досега се е разминавал само с глоби, въпреки че е неправоспособен и пътните полицаи са го засичали многократно зад волана.

Шофьорът, убил велосипедист във Варна, никога не е имал книжка

„Управлението без водаческа правоспособност е административно нарушение, затова са му наложени административни наказания”, обясни Лазаров.

Кола помете велосипедист на пешеходна пътека във Варна, водачът избяга (ВИДЕО)

Същевременно част от велоклубовете във Варна се обединиха около 100 мерки, които искат да внесат в общината.

„Трябва да бъдат предприети законодателни инициативи за по-високи санкции за подобни нарушители. Последните месеци има много такива случаи във Варна, с водачи без свидетелство за правоспособност”, заяви Недялка Александрова.

Една от свидетелките на катастрофата, при която загина балетистът Мартин Чикалов, разказа, че, според нея, шофьорът е карал много бързо.

„Не видях момента на сблъсъка, но видях човекът как излетя във въздуха. Той не спря”, разказва още Виктория Енева.

Още гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.