Повод за напрежението е станал сигнал за силна музика

Отново агресия срещу полицаи. 20 души бяха задържани, след като нападнаха полицейски патрул. Един от униформените е бил съборен на земята.

До сблъсъка се стигнало, след като полицаите се отзовали на сигнал за силна музика в ботевградското село Врачеш. За да овладеят ситуацията се наложило да използват стоп патрони и лютив спрей.

Арестуваха трима души след нападение на полицаи в Мъглиж (ВИДЕО)

В една от трите ромски махали на Врачеш живеят около 200 души. Снощи в една от къщите се родило бебе и празнували. Силната музика обаче довела до сигнал на хората от селото. Дошли четирима служители на жандармерия от София. Според полицията собственикът отказал да даде документи. Според роднините му униформените употребили сила.

Хората се оплакали от две къщи. В едната музиката спряла веднага след забележката, а в другата – не. Излязъл 35-годишният Върбан, който съборил полицая на земята. Според роднините обаче мъжът не е бил агресивен.

Гонка с каруци в Казанлък контузи полицай

След задържането на домакина, според полицията, се събрали още около 30 души. За да разпръсне боя, униформените прибягнали до изстрел. Роднините твърдят, че е стреляно срещу хора.

Срещу задържания Върбан са повдигнати две обвинения – за неподчинение на полицай със сила и за едро хулиганство. На останалите 19 души са съставени актове.

От началото на годината при кмета на Врачеш са подадени 20 сигнала за силна музика след 22.00 часа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.