„Лъвовете“ доминираха през по-голямата част от двубоя, но не успяха да го спечелят

Отборът на България не успя да се класира за финалната фаза на Лигата на нациите, след като направи равенство 1:1 със Словения в последния си мач от група С3 на надпреварата, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Лъвовете“ имаха нужда от успех, за да запазят шансове да изместят Норвегия от първото място в групата, но стигнаха само до точка на Националния стадион „Васил Левски“, докато скандинавците взеха гостуването си на Кипър с 2:0 и продължават към финалната четворка на турнира.

Възпитаниците на Петър Хубчев доминираха през по-голямата част от двубоя, но трудно стигаха до чисти голови положения, докато словенците играха грамотно и се отбраняваха добре. Нашият тим все пак успя да поведе в резултата в 68-та минута, когато резервата Галин Иванов се разписа с точен изстрел с глава след добро центриране на Страхил Попов отдясно, а в следващите минути играчите на България се втурнаха в търсене на нужните им нови два гола и оставиха свободни пространства пред гостите, които се възползваха от това и изравниха в 75-та минута с точен изстрел по земя на Миха Зайц.

До края на двубоя не паднаха повече голове въпреки сериозни български натиск и в крайна сметка двубоят завърши при резултат 1:1. По този начин България завърши на второ място в групата с 11 точки от шест мача, на две точки зад победителя в групата Норвегия. Тимът на Кипър завършва на трета позиция с пет точки, докато Словения отпада в последната дивизия на турнира. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.