Гришо победи Пабло Куевас и стигна третия кръг на турнира

Григор Димитров постигна нова четирисетова победа в Мелбърн, след като надделя над уругваеца Пабло Куевас с 6-3, 6-7 (5), 6-3, 7-5. Българинът започна по отличен начин срещата, като проби подаването на южноамериканеца още в първия му сервис гейм, за да поведе с 3-0. До края на сета Григор нямаше проблеми и затвори откриващия сет след 6-3.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Григор Димитров с победа в първия кръг на Australian Open (СНИМКИ)

Във втория Куевас заигра по-добре и достигна до точки за брейк в сервиса на Димитров, но той се справи. Все пак уругваецът изравни резултата след тайбрек, спечелен на пет точки. В третия сет българският тенисист отново пое инициативата и подобно на първия сет, възстанови преднината след 6-3.

Григор Димитров: Не приемам нищо за даденост (ВИДЕО)

В четвъртия картината на корта бе сходна с тази във втория сет, но полуфиналистът от 2017 г. избегна този път тайбрека, като проби в последния възможен момент своя съперник, за да се класира за третия кръг в Австралия. Там той ще срещне италианеца Томас Фабиано, който постигна успех в маратонски мач над победилия в първи кръг Джон Иснър гигант от САЩ Райли Опелка – 6-7 (15), 6-2, 6-4, 3-6, 7-6 (5).

Двамата не са играли нито веднъж помежду си, но интересното е, че това няма да е първа среща срещу българин за заемащия 100-та позиция в ранглистата Фабиано. Той има два спечелени финала на "Чалънджър" турнири срещу Александър Лазов. Те са в две последователни години на един и същи турнир (през 2015 и 2016 в Тунис). В първата среща Фабиано печели в три сета, а във втората затваря мача само в два.

Той обаче не би трябвало да е проблем за Димитров, който е устремен да защити своите 360 точки от миналата година, когато достигна до четвъртфиналите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.