Общо 11 заподозрени са арестувани след атаката

Шестима заподозрени, в това число и канадски гражданин, се изправиха пред съда в Кения, предаде АФП. Смята се, че те имат връзка с ислямистката атака над хотелския комплекс „Дусит“, при която загинаха 21 души. За месец в ареста остават четирима мъже и една жена, докато разследванията продължават. Шестият обвиняем ще остане в ареста до другата седмица. Заподозрените са обвинени във „възможно участие“ в почти 20-часовата обсада, при която петима атентатори бяха убити от службите за сигурност, съобщава съдебният документ.

Две експлозии и престрелка в луксозен район в кенийската столица(ВИДЕО+СНИМКИ)

"Разследванията по този въпрос са сложни и международни. Следователно ще изискват време и ресурси за разкриване на цялата престъпна групировка ," се казва в изявление на директора на прокуратурата Нордин Хаджи.

50 души се водят за изчезнали след нападението в Кения

Общо 11 заподозрени са арестувани след атаката над хотелския комплекс във вторник, но разследванията на другите все още са в ход. Отговорност за нападението бе поета от сомалийската ислямистка група Ал Шабаб, клон на Ал Кайда, която многократно е атакувала Кения поради присъствието на войските й в Сомалия.

Стотици бяха принудени да бягат панически, за да се спасят, след като сомалийските екстремисти атакуваха луксозния хотелски комплекс. 28 души са ранени и приети в болница, 19 души все още са в неизвестност. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.