Ако до час и половина нямате новини от мен, не знам дали да пращате хора, които да ме търсят, написал футболистът

Изчезналият нападател на клуба от английската Висша лига Емилиано Сала се съмнявал в способностите на самолета, с който e щял да пътува, съобщава АФП. По последни информации аржентинският нападател е изпратил аудио съобщение до близките си, малко преди самолетът да изчезне от радарите близо до остров Гърнзи над Ламанша, предаде БГНЕС.

В него 28-годишният аржентинец казал: "Качих се на самолет, който изглежда сякаш ще се разпадне, и тръгвам за "Кардиф"."

Нападателят е бил купен от "Кардиф" часове преди катастрофата, като уелският клуб е платил на "Нант" за правата му рекордните за "Кардиф" 17 милиона евро. Сала се е качил на самолет "Пайпър Малибу" край Нант и заедно с пилота тръгнали към Великобритания.

Машината изчезна от радарите на около 20 километра северно от остров Гърнзи в Ламанша.

"Ако до час и половина нямате новини от мен, не знам дали да пращате хора, които да ме търсят, защото едва ли ще ме намерят. Татко, много се страхувам!", казва Емилиано Сала в аудио записа.

По време на издирвателна акция, проведена вчера издирвателните групи откриха единствено плаващи останки от самолета във водите на британския остров. Полицията предупреди, че шансът двамата пасажери на борда са оцелели е минимален.

Издирването на изчезналия самолет,продължава и днес.

В родния град на Сала Прогресо, баща му Хорасио губи все повече надежда, че синът му е избегнал смъртта. „Колкото повече време минава, толкова повече се страхувам от най-лошото“, каза той пред журналисти.

Малък самолет изчезна, на борда е бил играч от Висшата лига

„Това са часове на несигурност, болка и тъга, очаквайки добрите новини, че той е жив”, заяви президентът на местния „Сан Мартин Атлетик", цитиран от AFP и БГНЕС.

„Температурата на водата е много студена в момента“, коментира шефът на спасителните служби на Channel Islands Джон Фитцпатрик. „Няма следи от хората на борда. Ако те са кацнали във водата, шансовете те да са оцелели са минимални“, казаха от полицията в Гърнзи.

Междувременно, официални лица в „Кардиф" и „Нант" изразиха надежда, че Сала е оцелял. „Продължаваме да се молим той да е здрав“, каза изпълнителният директор на Кардиф Кен Чоо. „Все още имам надежда, той е боец“, заяви пък президентът на „Нант" Валдемар Кита в Туитър обръщение.

Аржентинската легенда Диего Марадона също бе в шок от случилото се и се моли сънародника му да е жив. „Надявам се той да е сбъркал летището и да е жив и здрав. Ужасно е, когато се случат подобни неща“, каза дон Диего.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.