Хотелиерският наследник бе задържан през август

Хотелиерският наследник Вълчо Арабаджиев остава в ареста. Това реши Апелативният специализиран съд след 8-часово заседание в четвъртък. Арабаджиев беше задържан в края на август като част от организирана престъпна група на родителите му за данъчни престъпления и пране на пари.

Отмениха наложените от НАП възбрани върху имоти и сметки на Ветко Арабаджиев

За трети път защитата на обвиняемия иска смекчаване на мярката му за неотклонение. На заседанието в четвъртък пред магистратите беше представена тройна съдебно-медицинска експертиза, която удостоверява, че проблемите на Арабаджиев с гръбнака не налагат хирургична намеса, нито медикаментозно лечение. Именно това бе един от мотивите на съда да остави обвиняемия в ареста. Освен това, имало опасност той да се укрие. Освобождаването му можело и да затрудни разследването, прецениха магистратите.

За неуважително отношение към тях пък беше глобен адвокатът на Арабаджиев Илиян Василев. Той за пореден път заяви, че клиентът му не е знаел, че намерените над 5 млн. в сейф на семейството са от престъпна дейност.

Защитникът представи и кореспонденция, доказваща, че банкнотите са сложени във въпросния сейф по искане на Маринела Арабаджиева.

Определението на тричленния съдебен състав, воден от съдия Галя Георгиева, беше произнесено след пет часа съвещание и е окончателно. То е подписно с особено мнение от един от членовете на състава - Даниела Врачева, която искаше Арабаджиев-младши да бъде освободен от ареста без мярка за неотклонение. Според нея има само косвени доказателства, че младежът е знаел за престъпния произход на парите на родителите си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.