Описано бе имуществото на семейството

Заради огромни дългове частни съдебни изпълнители и полицаи влязоха в имението на Николай и Евгения Баневи. Вратите на имота в столичния квартал „Бояна” бяха отворени с помощта на ключар. Имуществото беше описано под зоркото наблюдение на частни охранители.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Рано тази сутрин, съдебни изпълнители, придружени от полицаи и частни охранители, влязоха в имението на Николай и Евгения Баневи.

„Трябва да направя опис, след което трябва да продавам на публична продан имуществото на длъжника”, заяви Атанаска Петканова, помощник частен съдебен изпълнител.

Длъжникът била фирма с управител синът на Николай Банев, обясни адвокатът на кредитора.

МВР показа дома на Баневи отвътре (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Задължението по изпълнителното дело е в размер на над 100 000 лева. Сключва се договор за паричен заем. Предоставят се 15 000 лв. заем. Ако не ги върне в срок от една година, дължи неустойка в размер на 75 000 лв.”, заяви Димитър Петров, адвокат един от кредиторите

„Самото дело, по което доверителят ми е осъден, по което се е произнесъл някакъв частен арбитраж, който е абсолютно неизвестен”, заяви Гавраил Хрусанов, адвокат на Баневи.

КАК ИЗГЛЕЖДА ДОМЪТ НА БАНЕВИ ОТВЪТРЕ -  СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

По делото като взискател се присъединила и държавата.

„БДЖ също е кредитор. Държавата е с над милион. Мисля, че и Топлофикация присъства”, заяви Димитър Петров, адвокат на един от кредиторите.

„Не знам за милиони. Има дребни суми към други кредитори. Има дълг към Топлофикация, който е около 7 000 лв., но е платен”, заяви Гавраил Хрусанов.

Евгения и Николай Баневи са имали телефони в ареста

Адвокатът на Баневи определи влизането в имението като опит за нахлуване в частен имот.

„Незаконно проникване в чужд имот. Тъй като земята, върху която е построена сградата, не е собственост на това дружество-длъжник. А самата сграда от няколко години е запорирана в друго дружество”, заяви адвокат Хрусанов.

„Това наистина е така, но е отразено в Търговския регистър, а не е отразено в имотен регистър”, заяви Димитър Петров, адвокат на един от кредиторите.

Описът на имуществото отне около два часа. След това в имението останаха само частни охранители.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.