Авторката обяснява Дарвиновата теория на най-малките читатели

Българска авторка предизвика фурор на британския книжен пазар с адаптация на Дарвиновата теория за деца. Книгата й е бестселър в британския Amazon, а преди да стигне до България, вече е преведена на 17 езика.

Тя е Сабина Радева.  Живее в Оксфорд. Има две дъщери и две магистратури - по илюстрация и по молекулярна биология. Общото между всичко това, е идеята й да адаптира  „Произходът на видовете”  за деца.

За реализацията търси финансова помощ в интернет. Надявала се е да събере 30-40 последователи. Резултатът надхвърля и най-смелите й мечти – 1399 души застават зад идеята й. Издателствата на Острова реагират незабавно.

Кметът на Лондон избра красива българка за реклама на града (ВИДЕО)

„Всичките топ 7 издатели в UK се свързаха с мен и проявиха доста голям интерес”, споделя тя.

Идеята й да преведе една сложна  научна материя на разбираем език, грабва и децата й. Неслучайно, те са и първите редактори на Сабина.

„Голямата ми дъщеря провери текста ми по едно време и каза, че му липсват прилагателни аз изпаднах в паника и почнах да му слагам прилагателни „, разказва Сабина.

Днес прелюбопитният труд е публикуван на 17 езика. И докато чуждите издателства сами са потърсили Сабина, сега тя очаква българските с доза национална свян.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.