Президентът на САЩ се опита отново да злепостави бившия си адвокат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се опита отново да злепостави бившия си адвокат Майкъл Коен, който вчера по време на свидетелстването си в Конгреса го нарече расист. „Той лъже много”, каза Тръмп по време на пресконференция във Виетнам след неуспешната си среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Американският президент настоява, че свидетелството на Коен вчера не са дали данни, че екипа на Тръмп е имал сделка с Русия за изборите през 2016 г.

Бившият адвокат на Тръмп пред Конгреса: Той е расист, изнудвач и измамник! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Коен работи като „чистач” Тръмп и каза пред Конгреса, че не знае за подобна сделка. Въпреки това американският лидер настоява, че Коен е казал, че няма такава сделка. „Бях впечатлен от това. Той просто можеше да продължи (да лъже). Но го направи само на 95%, а не на 100%. Наистина нямаше никаква сделка”, заяви Тръмп.

„Той не излъга за едно нещо. Той каза, че няма сделка с Русия и аз се чудя защо не излъга и за това, както за всичко останало”, добави американският лидер. Тръмп се оплака, че показанията на бившия му адвокат идват по време на важната среща с Ким. „Смятам, че да има такова фалшиво изслушване като това по средата на важна среща като тази е ужасно”, каза той. Тръмп отново настоя, че разследването срещу него е „фалшиво” и е „ лов на вещици”.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: Красимира Кръстева