Оплакват се от сериозни загуби

Търговци ще съдят столичната община заради ремонта на улица "Граф Игнатиев". Искът е колективен и е в размер на 380 000 лева. Собствениците на заведения и търговски обекти се оплакват от сериозни загуби и настояват за обезщетения.

До 13 април ще е ясно какви ще са ограничителите по "Графа"

Малко след като излизат на печалба, собствениците на едно от заведенията на „Граф Игнатиев” се изправят пред ново предизвикателство - ремонтът на улицата. Надеждите са, че бизнесът им ще се съживи, след като улицата отново е достъпна. 

И ако някои търговци успяха да оцелеят и след ремонта, то други бяха принудени да затворят врати. В момента не малка част от обектите се отдават под наем.

Заради финансовите загуби много от малките търговци настояват за обезщетение. Затова и ще заведат колективен иск срещу Столичната община.

"Струва си да покажеш на държавата, че тя не може да безчинства с бизнеса и живота на беззащитни хора. Така повече не може", каза Диана Дамянова от Сдружение "Справедливост за всички". 

Търговците решили да търсят правата си в съда, защото нямали друг избор.

"Желанието на търговците беше да постигнем извънсъдебно споразумение, но общината за съжаление не реагира", заяви адвокат Ивана Мурджева.

Търговци от „Графа“ завеждат колективен иск към Столичната община

Въпреки загубите, не всички собственици ще се присъединят към колективния иск. 

От Столичната община заявиха, че ремонтните дейности винаги са свързани с неудобства и тя няма как да бъдат избегнати.

"Аз искам да припомня за "Витоша". Там също имаше проблеми, но тя се издигна в класацията за най-скъпи търговски улици", добави Силвия Христова от Столичен общински съвет. 

Съдебният иск ще бъде внесен в края на април. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.