Клиенти пребиха служител на супермаркет, а поводът – направил им забележка

Сблъсъци и арести в Габрово. Градът въстана, след като трима мъже пребиха служител в супермаркет. Видеозапис от побоя, появил се в социалните мрежи, предизвика вълна от възмущение.

Тази вечер протестиращите щурмуваха полицейското управление в опит да стигнат до биячите. След това недоволството се пренесе в ромската махала в града.

На място пристигнаха сили на Главна дирекция „Национална полиция”, на Жандармерията, на Областната дирекция – Ловеч.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Протестът започна мирно и събра много местни в центъра на Габрово. Изненадващо хората тръгнаха в шествие към Следствената служба, където в ареста днес бяха задържани тримата нападатели на момчето от супермаркета. Напрежението ескалира и хората се опитаха да влязат в ареста.

Протестиращите тръгнаха към габровски квартали, обитавани от малцинствата. Нанесен бе погром на няколко къщи, в които нямаше хора. Повече от четири часа продължи обиколката на протестиращите.

Трима клиенти пребиха служител на супермаркет в Габрово (ВИДЕО)

Повод за недоволството стана инцидент е от неделя вечерта. Трима мъже с агресивно поведение влизат в централен габровски супермаркет.

„Бяха видимо почерпени, но не пияни. Бяха вътре с цел да се заяждат”, заяви Царина Пашова, служител в денонощния магазин.

Обект на нападките е Даниел Ненов от Габрово. Той живее в Англия, но често си идва в родния град.

„Още при влизането ми, видях, че те просто търсеха с кой да се заяждат. Сигурен бях, че ще стане побой”, заяви Ненов.

 „Отидох при тях и ги помолих най-учтиво да не се разправят на входната врата, защото минават клиенти”, разказва Венцислав Иванов, служител в магазина. Тримата мъже обаче му отговарят с юмруци.

Агресия в магазин: Пребиха продавач в Габрово (ВИДЕО+СНИМКА)

„Аз бях безпомощна, нищо не можех да направя”, добавя Царина Пашова.

След случая от Община Габрово поискаха масови полицейски проверки. „Спешни мерки за проверки на всички адреси, на които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент”, каза Таня Христова – кмет на Габрово. От общината обясниха още, че тримата мъже не живеят в общинско жилище и не са приходящи.По случая се води досъдебно производство за хулиганство и причиняване на телесна повреда. Оказва се, че и тримата нападатели са осъждани за други престъпления.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.