Месец след огнената стихия няма и следа от нея

Почти месец след пожара в апартамента на семейството на Десислава Василева, той вече е почти готов за нанасяне и обитаване отново. Благодарение на оказаната помощ от десетки добри хора от огнената почти няма следи. 

"Готови сме да се връщаме всеки момент вкъщи", сподели пред репортера на "Здравей, България" Василена Гръбчева Десислава. 

„Не съм очаквала такова нещо. Никога през живота си не съм се надявала, че ако ми се случи нещо, ще имам толкова помощ от от толкова непознати”, допълни тя.

ПОДАДЕНА РЪКА: Ученици помагат на дете, останало без дом след пожар

Василева разказа още, че всички мебели в апартамента са дарения от хора. Всички проблеми сарешени, остава да се реши проблемът с отоплението. А децата от училището на дъщеря й са събрали средства и са купили легло. Предстои то да бъде сглобено и семейството отново да заживее нормален живот в жилището си.

А група доброволци от инициативата "Да дарим усмивка" разбират за случилото се  от ефира на Нова телевизия и също решават да помогнат.  ​Това е само една от добрите каузи в помощ на семейства в нужда, които в дните до Великден екипът на "Здравей, България" реши да подкрепи не само с думи. За тях ще разкаже Василена Гръбчева в поредица от репортажи.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.