Нов затвор ще има край село Самораново

Нов затвор с 400 места ще се строи до дупнишкото село Самораново, съобщи зам.-правосъдният министър Николай Проданов. Там сега има затворническо общежитие от открит тип. ще бъде изградено и спортно игрище.

Стефан Грозданов е на 34. Излежава 5-годишна присъда за наркоразпространение. Прякорът му преди да го осъдят е Боксьора.  Зад решетките попада заради лоша компания и редица от погрешни решения. Срещата му с Мартин открива боксовия турнир за лишени от свобода в Софийския затвор. „Така да се каже изкарвам негативните емоции върху боксови круши, не върху хора”, споделя Стефан.

Доживотен затвор за българина, убил 5-годишната Ани в Гърция

В боксовият турнир участват 38 лишени от свобода. От общо 8 затвора в цялата страна, минали през ситото на треньорите и шефовете на затворите. „Личностни качества, боксови умения, има подбор от треньора г-н Хаджииванов”, обясни Павел Павлов, началник на Софийския затвор.

Мъж се върна доброволно в затвора, след 10 години на Канарските острови

И макар да губи мача, Стефан вече е спечелил друга битка.  „Определено съм издънката в семейството и съжалявам затова, което съм направил. Една от идеите ми е да уча висше, една от идеите ми е да се запиша в някой от нашите университети с цел да си намеря по-добра работа”, коментира той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.