Би ми харесало да бъда мениджър, добави той

Стилиян Петров даде обширно интервю за „Тhe Guardian”, в което намекна, че ще се опита да стане старши треньор. Българинът бе потърсен във връзка с плейофа за влизане във Висшата лига, който бившият му тим Астън Вила ще играе срещу Дарби Каунти на Франк Лампард. Петров говори и за трудностите, причинени му от левкемията. Ето какво каза още Стенли.

СНИМКИ НА ЛЮБИМИЯ №19 СЪС СЕМЕЙСТВОТО И НА ТЕРЕНА ВИЖТЕ ТУК

„Ние знаем колко важни са социалните мрежи и интернет. Искаме децата да помнят какво сме играли, какво сме постигнали и головете, които сме вкарали. Но виждам децата ми да гледат и клиповете, в които аз говоря за левкемията. Всеки път, когато те напишат името ми в Google, първо излизат информации с „оцелял от рак”. Където и да отидем, където и да излезем, хората ме питат как съм със здравето. Моят по-малък син, Кристиян, каза преди няколко месеца: „Защо всички питат това? Сега си добре.” Децата не разбират, но това ще продължи да се случва”, сподели Стенли. 

Над 3000 души изпяха химна на България в подкрепа на Стилиян Петров

Снимка: Getty Images архив

Невероятно: Стилиян се завръща на терена!

„Научих се да обичам. Защото трябва да обичаме. Това, което правим, е да помагаме на хората чрез фондацията”, допълва още Стенли за днешната си роля. „Моите момчета ме видяха в състояние, в което не бива да бъде виждан никой родител. Децата имат спомени", допълни Петров.

„Хората си мислят, че съм го превъзмогнал. Но това не действа по този начин. Болестта винаги ще бъде в съзнанието ми. Имаме фондация и работим с много хора, всеки ден има по една история, от която си казваш: „О, Боже!”.

„Би ми харесало да бъда мениджър. Не очаквам хората да ми дадат мениджърска работа заради името ми. Искам да ми дадат работа, защото искам да правя това и искам да постигна много. И ако трябва да се докажа на по-ниско ниво, ще отида и ще се докажа”, заяви бившият национал. 

Над 3000 души изпяха химна на България в подкрепа на Стилиян Петров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.