Футболистът възнамерява отново да играе за "Астън Вила"

 

Стилян Петров се завръща в професионалния футбол. Сензационната новина беше разкрита от самия него пред медиите в Бирмингам. 

 

След като пребори левкемията, Стилян се чувства във форма, за да се върне на терена. Феновете му са в еуфория. 

 

Бившият капитан на националния отбор по футбол изрази желание да се завърне на терена с екипа на „Астън Вила”, само 4 години след като бе диагностициран с остра форма на левкемия.

 

Highslide JS
Стилиян Петров

„Посланието ми е – готов съм, вярвам! Предстоят 12 големи месеца за клуба, който има много фенове. Смятам, че всички трябва да вървим в тази посока и с добър мениджър и подкрепата, която „Астън Вила” винаги е имал, следващият сезон трябва да сме в „Премиър лийг””, заяви Стилиян Петров. 

 

Той се възстанови напълно от болестта, а в последните месеци е провеждал тайни тренировки с младежкия тим на „Астън Вила”. По думите му вече е в почти перфектна кондиция и в готовност отново да играе футбол на високо ниво.

 

За да стигне отново до футбола Петров извървя не лек път, за да се излекува от коварната болест.

 

„Веднага започнах лечението. Първата седмица беше голяма доза стероиди. И след това започват всички други химиотерапии! И на всяка се подписваш, че я приемаш, че страничните ефекти някои пъти са с кома, припадъци, губене на зрение”, разказа Стилиян Петров.

 

Въпреки това той не спира да се бори.

 

За себе си разбрах, че съм създаден да се боря. Явно това е моята орис, да се боря и продължавам да се боря. Когато преминеш през нещо такова, оттук нататък се бориш постоянно. Аз съм щастлив, че още съм тук и мога да гледам как растат синовете ми”, заявява футболистът.

 

Нито за миг милиони фенове не спряха да подкрепят футболната звезда.

 

„Най-лошото е, че някои се борят сами с такава жестока болест! А аз имах възможността да бъда подкрепен от милиони фенове на футбола, много хора бяха съпричастни, получавах много писма, хората бяха съпричастни с моята борба”, заяви Стилиян Петров. 

 

„Аз продължавам да се боря! Животът е изпитание! Явно това е било изпитание, през което трябваше да премина!”, коментира футболистът. 

 

 

Само преди година Стилиян Петров каза в предаването „Комбина”, че е създаден да се бори. Припомнете си интервюто във видеото: 

 

 

 

Повече спортни новини гледайте на Gong.bg