Разследването също така е било и срещу хора, замесени в трафик на деца

Американското министерство на правосъдието съобщи във вторник, че е арестувало близо 1700 предполагаеми онлайн престъпници, свързани с порнография с деца, по време на двумесечна операция в цялата страна. Това съобщи БГНЕС.

Операцията "Разбито сърце" от април и май е насочена към хора, които правят и разпространяват детска порнография, както и към тези, които я получават и изтеглят.

Откриха близо 100 000 компютъра в Русия, от които се разпространява детско порно

Разследването също така е било и срещу хора, замесени в трафик на деца за секс, и педофили, които пътуват из страната и чужбина, за да насилват сексуално деца, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Операцията доведе до идентифициране на 308 педофили 357 деца, които са претърпели злоупотреба при производството на порнография.

„Сексуалната злоупотреба с деца е отблъскваща и тя преследва най-невинните и уязвими от всички”, заяви в изявление генералният прокурор Бил Бар. "Трябва да използваме цялата сила на закона срещу сексуалните хищници, и с помощта на нашата програма за престъпления срещу деца в интернет ще го направим", добави той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.