Българинът спечели за първи път в кариерата си срещо 20-кратния победител в турнирите от Големия шлем

Григор Димитров постигна впечатляваща победа срещу Роджър Федерер. Българинът спечели за първи път в кариерата си срещо 20-кратния победител в турнирите от Големия шлем и регистрира най-доброто си представяне на US Open. След възхода на Григор, на кортовете в Хасково всички са ентусиазирани.

ИСТОРИЧЕСКА ПОБЕДА! Гришо надви Федерер на US Open (ВИДЕО+СНИМКИ)

За състезателите на кортовете в града Григор Димитров е не просто идол, а и сбъдната мечта. Много от тях са имали възможността да играят, макар и за секунди, с него. А Георги дори е бил негов ученик. „Супер беше! Той дойде по време на тренировката и аз бях доста развълнуван. Той ме гледаше, стоеше до мен, казваше ми какво да правя и се получи доста приятно и хубаво”, каза състезателят Георги Георгиев.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

От урока с Григор Георги помни много съвети и ги прилага в състезанията. „Той ми каза доста неща, които наистина ми помогнаха за играта, може би най-вече за волетата, тъй като аз като излязох, той стоеше до мрежата и ми каза доста полезни неща”, каза още Георги.

След възхода на Григор на кортовете в Хасково всички са ентусиазирани. По време на полуфиналите на държавното първенство до 16 години в сряда се очакват наистина оспорвани мачове. „Децата дойдоха доста рано да загряват. Може би са хванали да гледат последния сет на мача, дойдоха с усмивка, предполагам, че ще станат много хубави мачове днеска”, заяви треньорът Невена Шопова.

Невена Шопова познава Григор от 3-4-годишен. Вълнува се при всяко негово излизане на корта. „Може би Гришо в момента се събра и мислите му са там, където трябва да бъдат, мисли за мача, за играта. Игра страхотно тази нощ”, коментира още тя.

А играта на Григор влияе на представянето и на малките му последователи. „След този спад изглежда доста добре физически и психически и мисля, че ще продължи да изкачва позиции в ранг листата”, коментира Георги Георгиев.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.