Тя се провежда под патронажа Красимир Каракачанов

На 12 ноември 2019 г. във Военна академия „Г. С. Раковски” генерал- майор д-р Груди Ангелов откри Международна научна конференция на тема: „ Дългосрочни предизвикателства за развитие на средата на сигурност и изграждане на способности на въоръжените сили”. Тя се провежда под патронажа на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на Република България Красимир Каракачанов.

Официални гости на откриването бяха генерал о.р. Константин Попов – председател на Комисията по отбрана към 44то ОНС, Г-н Торстен Гайслер – председател на Фондация Конред Аденауер, вицеадмирал Емил Ефтимов – заместник-началник на отбраната и посланици и аташета, акредитирани в Република България.

Началното на конференцията постави началникът на Военна академия с доклада си на тема: „Предизвикателства пред средата за сигурност”, а след него своите научни анализи представиха г-н Брайън Дженкинс – експерт по международна сигурност и противодействие на тероризма и генерал-лейтенат Джамил Ал Шимари – Президент на Иракският университет по отбрана и военни науки. Участниците в четирите научни панела са както български, така и чуждестранни експерти и учени, които ще представят своите изследвания и разработки и ще дискутират проблемите пред които сме изправени в съвременния свят през следващите два дни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.